Chociaż parzenie naparu bezpośrednio w kubku jest bardzo szybką i wygodną formą, to warto zastanowić się nad zmianą naczynia. Wykorzystując dzbanek do herbaty z zaparzaczem, zyskasz lepszy smak i przyjemniejszy aromat. Dowiedz się, dlaczego lepiej zainwestować w takie wyposażenie i czerpać większą przyjemność z delektowania się przygotowanym napojem.

Dlaczego lepiej parzyć herbatę w dzbanku?

Oprócz prawidłowej temperatury wody i stosowania odpowiedniej gramatury suszu dobrym rozwiązaniem jest przygotowywanie naparu w przeznaczonym do tego naczyniu. Dzbanek do herbaty jest tak skonstruowany, żeby liście miały wystarczająco dużo miejsca na rozwinięcie po kontakcie z wodą, co pozwala na uzyskanie intensywnego i pełnego smaku.

Jaki produkt wybrać?

Na rynku dostępne są różne rodzaje i rozmiary naczyń. Wśród popularnych materiałów są: szkło, ceramika i żeliwo. Do wykonania imbryków stosuje się tworzywa, które dobrze i długo trzymają ciepło płynu. Wybór w dużej mierze zależy od preferencji użytkownika. Żeliwne naczynia są najtrwalsze, a ceramiczne mają designerskie kształty i wzory.

Decydując się na czajniczek z zaparzaczem, wygodnie przygotujesz napój z liści. Po kilku minutach wystarczy wyjąć akcesorium z naczynia, żeby uzyskać czysty i klarowny napar.

Znajdź idealny model dla siebie!

Zaletą zaparzania herbaty w dzbanku jest również dekoracyjny charakter naczynia. Tak podany napar elegancko prezentuję się na stole, dłużej zachowuje temperaturę i pozwala na uzupełnienia kubka czy filiżanki zgodnie z zapotrzebowaniem. Wybierz idealny model dla siebie i delektuj się aromatycznym, gorącym napojem na co dzień!

Dzbanki do herbaty Previous post Dzbanki do herbaty